Moto trke MotoGP

Vinales najbrži u Kataru

Sinoć je u Kataru završen prvi dan, poslednjeg predsezonskog MotoGP testa. Vozači najbržeg cirkusa na dva točka susreli su se u Kataru, mestu održavanja prve trke u sezoni.

Za razliku od pretgodnog testa na Tajlandu, gde je Yamaha imala ogromne probleme, Katar ih je pokazao u sasvim drugom svetlu.

Valentino Rossi vodio je prvom polovinom testa, da bi na kraju prva pozocija pripala njegovom timskom kolegi Mavericku Vinalesu.

Sa vremenom 1.55,053 Španac je bio 0.051 sekundu brži od Andree Doviziosoa, vozača fabričkog Ducati tima koji je test završio kao drugoplasirani.

Zanimljivo je da u prvih devet vozača nigde nema Honde, jer je pozicija tri pripala Iannoneu na Suzukiju s vremenom 0.004 sekunde sporijim od Dovijevog, a na pozicije četiri i pet plasirali su se Zarco i Lorenzo.

Da je suzuki uradio dobar posao pokazao je i Alex Rins plasirajući se na šestu poziciju ispred Rossija. Zanimljivo je da obojica kasne za Vinalesom po 0.379 sekundi.

Prvih deset vozača čine još Petrucci, Crutchlow i Marc Marquez sa skoro pola sekunde zaostatka.

Testiranja se nastavljaju danas i sutra.

Foto: MotoGP.com

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video