Moto trke MotoGP

Vinales najbrži i drugog dana

Koliko će opasan biti u narednoj sezoni, Španac Maverick Vinales pokazao je i tokom drugog dana testiranja u Valensiji gde je postavio najbrže vreme – 1:29,975.

Na drugoj poziciji današnjeg dana našao se Marc Marquez koji je bio sporiji 0,196 sekundi u odnosu na mlađeg sunarodnika. Najbolje plasirani Ducati bio je onaj kojim upravlja Andrea Dovizioso, na trećoj poziciji.

Da se što više proizvođača nađe na prvim mestima pobrinuo se Iannone na Suzukiju koji je trening završio na četvrtoj poziciji. Dve Honde, Pedrosina i Crutchlowova našle su se na pozicijama pet i šest, ispred Valentina Rossija koji je imao identično vreme kao Cal Crutchlow. U hiljaditinku.

Jorge Lorenzo danas je imao nešto manje sreće, pa je trening završio na osmoj poziciji u 0,9 sekundi zaostatka za vodećim Vinalesom. U istoj sekundi sa novom Yamahinom zvezdom bili su još Aleix Espargaro na Apriliji i Jonas Folger na Tech 3 Yamahi.

Folgerov klupski drug Johan Zarco zaostaje samo 0,067 sekundi, a u Valensiji je bio brži od Millera. Reddinga su mlade nade „pojele“ pa ni na testiranju nije mogao bolje od trinaeste pozicije, ali je bio brži od Bautiste i Barbere.

KTM se dodatno ubrzao tokom jučerašnjeg treninga, pa je tako Pol Espargaro drugi dan zvaničnih testiranja završio na 17. poziciji uz 1,8 sekundi zaostatka za vodećim Vinalesom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video