Viñales: „Nadao sam se boljem rezultatu“

Maverick Viñales završio je na desetoj poziciju u Argentini i nastavio da beleži dobar napredak na GSX-RR mašini. Viñiales se u subotu po prvi put plasirao u Q2 i dobro se borio tokom trke, uprkos problemu sa gumom u ranim fazama.

Maverick Viñales: „Nadao sam se boljem rezultatu u trci zbog napretka koji sam ostvario tokom vikenda, uključujući moj direktan prolaz u Q2. Nažalost imao sam loš osećaj sa gumama na ranim krugovima tako da nisam mogao da budem efikasan onoliko koliko sam želeo, ali onda neočekivano, kako se guma trošila  imao sam sve bolji i bolji osećaj, pa sam na kraju trke imao slična vremena kao vodeći. Zadovoljni smo, jer to znači da imamo dobru mašinu. Moramo biti bolji u kvalifikacionim sesijama a takođe i u podešavanju set-upa za trku. Ali opet, biti u top deset je pozitivan rezultat na koji moramo biti ponosni.“

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video