Viñales kao kopilot u borbenom avionu

Deca širom sveta imaju san da postanu vozači MotoGP-ja i piloti borbenih aviona. Maverick Viñales imao je priliku da svoj Suzuki GSX-RR zameni upravo borbenim avionom F-18, koji može da dostigne brzinu od 2100 kilometara na čas.

Maveric je u Zaragozu stigao na svom trkačkom motociklu, ali snaga koju on ima, ostala je u senci snage aviona u kom se vozio. Kapetan Barcala sa njim je proveo više od sat vremena objašnjavajući mu šta se od njega očekuje da uradi na mestu kopilota, ali i kako da se izbori sa ogromnom G silom koju boreni avioni stvaraju. Dobio je i dodatnu pomoć od pripadnika ALA-15 jedinice, koja ga je prihvatila kao jednog od svojih članova.

g0034688-editar.middle

Vožnju koja je trajala oko sat vremena, iskoristili su kako bi isprobali razne akrobacije i borbene simulacije. Vožnja do Argona od Zaragoze inače traje nešto više od sat vremena, ali je u ovom avionu njima trebalo tek deset minuta.

Nakon vožnje, Maveric je izjavio:

“ Ovo je neverovatno i jedinstveno iskustvo. Počastvovan sam što sam dobio priliku da se vozim u ovom borbenom avionu. Osećam se bolje nego što sam se osećao kada sam postao šampion u Moto3 kategoriji.  “

_gp_2722.middle

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video