Vinales: „Espargaro ili Rins težak izbor za Suzuki“

Suzuki je nedavno objavio da je potpisao ugovor sa Andreom Iannoneom što je iznenadilo Aleixa Espargara i Mavericka Vinalesa. Yamaha je juče konačno potvrdila prelazak Vinalesa u svoje redove, a zatim je ubrzo objavljeno da Iannone preuzima Špančev GSX-RR. To ostavlja Espargara u borbi sa Moto2 zvezdama Alexom Rinsom i Johannom Zarcom za preostalo slobodno mesto u fabričkom timu Suzukija.

„Razmišljao sam kada sam odlučio da odem da li će oni ubrzo potpisati sa Alexom. Ali na kraju dogodilo se drugačije, oni su potpisali sa Iannoneom.“ – rekao je Vinales.

„Mislim da Alex uvek naporno radi za fabriku i imao je dobre rezultate, u Jerezu je bio ispred mene. Sigurno je da ukoliko nastave sa Alexom da će to biti jak tim, ali oni takođe moraju da gledaju u budućnost i Rins je veoma jak vozač za budućnost.“

„Da sam na njihovom mestu, stvarno ne bih znao. Oni moraju mnogo da razmisle o tome šta im je potrebno, iskustvo ili novi talenat.“

 

 

 

Foto: suzuki-racing.com

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video