ViDra tim u znaku broja 13

Kao sto naslov i glasi, tako je bilo. TRB ViDra Tim je trku u Češkoj na autodrom Most završio na 13. mestu od ukupno 35 timova, dok su u svojoj klasi bili sedmi.

Mnogo problema i neizvesnosti pratilo je tim, ali su trku ipak završili. Sa brojem 13 sve pocinj. Samim dolaskom na stazu, Veljko zadužuje ključ od boxa i na trenutak ostaje zbunjen, zašto 13, ali ok, to je samo broj.

Četvrtak 12.05 prvi dan za slobodne treninge, odmah pred početak problem, Veljkov motocikl neće da startuje, akumulator je bio totalno prazan. Na prvi trening izlazi Ugljo sam i završava uspešno. Tim užurbano rešava problem na Veljkovom motociklu, jednostavno se akumulator samo ispraznio. Drugi trening su zajedno vozili, Veljko veoma uzrujan zbog kvara na motociklu što je rezultiralo lošim vremenima po krugu, dok je Ugljo već počeo da napreduje i pravi konstantne krugove.

Treći izlazak, opet zajedno, obojica napreduju, Ugljo pravi šesto vreme, a Veljko četvrto. Četvrti izlazak voze Veljko i Dalibor, gde Dača pravi drugo vreme, a Veljko uspeva da skine vreme po krugu, ali se zadržava na četvrtoj poziciji.

Drugi dan slobodnih treninga, Petak 13.05 tim će pamtiti po dobrim, ali i lošim događajima. Prvi izlazak za Veljka i Daču je bio rutinski odrađen, sa dobrim i konstantnim vremenima po krugu. Nakon toga počinje kiša koja je kratko trajala, tako da se staza ubrzo prosušila, ali ne potpuno. Drugu vožnju ponovo voze njih dvojica, prvi krug lagano prolaze da vide da li je staza suva na svim deonicama i da li mogu voziti bržim tempom. Kako je staza uglavnom bila suva Dača zadaje jak tempo i već u četvrtom krugu doživljava pad nakon što je naišao na znatno sporijeg vozača. Dalibor ubrzo ustaje, ali ga sanitet ipak odvozi u bolnicu. U bolnici je konstatovano iščašenje ramena.

Subota je bila slobodan dan. Za nedelju su planirane kvalifikacije, ali se oni nisu dogodili usled pada vozača iz druge kategorije.

U ponedeljak organizator ne dopušta da Miletić vozi, te u timu ostaje samo dva vozača, Ugljo i Veljko. Veljko koji je prvi startovao u vožnji vidi da nešto nije u redu sa motorom, što je rezultiralo lošim vremenima po krugu. Nakon smene u boksu, Ugljo kreće da pravi bolje vreme i nadoknađuje pozicije. Nakon dve vožnje Veljkov motocikl nastavlja da pravi probleme, te pada odluka da se nastavi samo na jednom motoru. Usled mnogo gubljenja vremena, trka je završena na 13. poziciji.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video