Kružne trke Moto trke

ViDra na Osherslebenu

Posle letnje pauze, vozači ViDra tima iz Bijeljine vraćaju se na stazu. Letnju pauzu nisu iskoristili da bi trenirali, ali takva im je cela sezona, tako da u odnosu na prethodne trke nema razlike. Predstojećeg vikenda vozi se poslednja trka DLC šampionata na stazi Oshersleben.

Trka se vozi u nedelju 18.09. a vozačka postava je već danas otputovala, tako da će imati dva dana za upoznavanje sa stazom. U ovom trenutku zaostaju dva boda u odnosu na vodeće u šampionatu. Ekipa koja je prvoplasirana već je trenirala na ovoj stazi, ali to neće zaustaviti pobednike poslednje trke.

Kako napominju iz Vidre, najvažnije će biti da vremenski uslovi ne budu promenljivi. Primetili su da najviše vremena gube prilikom zamene pneumatika u boksu I da je konkurencija znatno brža, tako da im promenljivo vreme nikako ne ide na ruku. Da li će biti kiša ili sunce celog dana, nije im bitno.

Ipak, napominju I da nisu problem mehaničari, koji su možda I brži nego konkurencija, već specijalni delovi koji bi omogućili bržu zamenu. ViDra ih nažalost još uvek nije nabavila, tako da na tom polju imaju veliki hendikep.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video