[VIDEO] Kako je Alonso 2010 izgubio titulu

Pred nama je poslednja trka Formule 1 kada će se odlučiti ko će biti šampion. Podsetimo se jedne od najuzbudljivijih trka Formule 1, koja je vožena u Abu Dhabiu 2010. godine, kada je Alonso izgubio titulu zbog pogrešne strategije Ferarijevog tima.

Pobedio je Sebastian Vettel, a Ferrari i Fernando Alonso su uspeli nemoguće – izgubili su titilu koju su imali u džepu. Poredak pre trke je bio: Alonso (246), Webber (238) i Vettel (231). Vettel je na početku trke uradio sve što je mogao – stisnuo je gas do daske od samog početka i pobedio je, dok je Ferrari pogrešio u strateškom nadmudrivanju s Red Bullom. Alonso je zapeo iza Vitalija Petrova kog nije uspeo prestići i trku je završio na 7. mestu. Vettelu je to bila prva titula u karijeri, a interesantno je da te sezone nikada pre Abu Dhabija nije bio na vodećem mestu u generalnom plasmanu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video