Vettelu pripao drugi trening u Austriji

Timovi su bili mnogo aktivniji na početku drugog treninga, planovi su ubrzani jer je postojala i realna opasnost da u nekom trenutku počne da pada kiša .

Početni deo je pripao Raikkonenu koji je sa krugom 1m10.298s držao prvo mesto ispred Hamiltona i Vettela. Nico Rsberg i Lewis Hamilton su se nešto kasnije smenjivali na drugom mestu, a Nemac je potom konačno preuzeo prvo mesto sa vremenom 1m10.137s.

U prvom pokušaju ispod 1m11s pored dva Mercedesa i dva Ferrarija vozili još samo Bottas, Grosjean i Verstappen.

Raikkonen je bio prvi vozač koji je izašao na stazu sa super mekim gumama i on je u prvom pokušaju  postavio novo najbolje vreme od 1m09.860s. Rosberg ga je kasnije nadmašio sa 1m09.611s, dok je Hamilton sa druge strane pravio greške i nije uspevao da sastavi čist krug pa ga je u poretku preskočio Maldonado koji je takođe vozio ispod 1m10s. Sebastian Vettel je potom izašao na stazu sa super mekim gumama i u prvom krugu je vozio 11 hiljaditinki brže od Rosberga.

Poslednjih 35 minuta je bilo rezervisano za testiranje trkačkog tempa tako da se poredak do kraja nije menjao. Vredi istaći da je Vettel ponovo imao problem zbog koga je ranije morao da prekine svoj program. Probleme je imao i McLaren pošto je prvo Button ranije napustio garažu, a onda je tim otkrio da njegov problem može da se pojavi i kod Alonsa zbog čega su odlučili da ne voze.

Vettel je na kraju bio najbrži i spred Rosberga, Raikkonena, Maldonada, Hamiltona, Hulkenberga, Grosjeana, Verstappena, Nasra i Pereza.

20150619_134354000_iOS

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video