Vettel veruje da Rosberg može do titule

Sebastian Vettel veruje da njegov sunarodnik Nico Rosberg može osvojiti šampionsku titulu u poslednjoj trci sezone iako za Lewisom Hamiltonom zaostaje, čini se prevelikih, 17 bodova.

„Obojica podjednako zaslužuju titulu. Lewis je pobedio na više trka, ali Nico je konstantno završavao trke sa najvišim plasmanima. Oni su različiti vozači, ali obojica su ove sezone napravila vrlo dobar posao“ – rekao je Vettel.

Vettel kaže da ga Rosbergova situacija podseća na 2010. godinu, kada je upravo on u poslednjoj trci osvojio titulu, iako je statistički bio u puno goroj situaciji u odnosu na svoje suparnike – Webbera i Alonsa.

„Srećom, drugi na toj trci nisu uspeli da osvoje bodove koji su im trebali. Bio sam prilično iznenađen. Statistički je bilo verojatno da će Fernando i Mark imati pozicije za titulu, ali…“ – prisjeća se Vettel.

„Znao sam da je to moja jedina šansa za titulu i na trci sam se koncentrirao samo na sebe. Nisam želeo da me uopšte informišu o privremenim rezultatima ili stanju u prvenstvu“ – rekao je Vettel.

Ako želi osvojiti šampionsku titulu, Nico Rosberg u Abu Dhabiju mora da pobedi i da se nada se da će Lewis Hamilton biti u najboljem slučaju treći.

„Rekao bih da je Nico u sličnoj i teškoj situaciji kao što sam i ja onda bio“ – dodao je Vettel.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video