Vettel: Verstappen će se smiriti vremenom

Sebastian Vettel izjavio je da smatra da će se vožnja Verstappena smiriti vremenom, ali i da je agresivnost za volanom njegov kvalitet.

Prethodnog vikenda Max je pošteno namučio Sebastianovog timskog kolegu, Kimija Raikkonena, mladi vozač je branio svoju petu poziciju od Finca, a nekoliko puta su bili na ivici izletanja. Kada su Vettela upitali šta misli o njihovoj borbi za pozicije, branio je Maxa istakavši da je zbog velikog broja kazni koje su uvedene u Formulu 1 lako kritikovati je.

„Mi smo ovde da bi se trkali. Jedna od vrlina Maxa jeste njegova agresivnost. Da, ponekad pretera, ali ja sam u potpunosti protiv penalizacihe toga jer to dodatno komplikuje stvar. Ljudi koji nas gledaju smeju nam se. Ovo je suludo. Ovo je nešto na čemu moramo da radimo. Mi vozači smo u nezgodnoj poziciji jer ne možemo mnogo toga da učinimo.“

„Max će se vremenom smiriti. Kao što sam već rekao, njegova agresivnost je jedna od njegovih vrlina. Naravno, ako vodite borbu sa njim i ponaša se nefer, naravno da vam neće biti svejedno.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video