Vettel sigurno do pobede

Sebastian Vettel je u Ferrariju stigao do prve pobede ostavivši Mercedesov dvojac iza sebe sa više od 10 sekundi zaostatka. Vettel je još juče tokom kvalifikacija pokazao da je brz i to je upravo potvrdio.

Na kraju prvog kruga trke redosled prve desetorice je bio Hamilton, Vettel, Rosberg, Ricciardo, Massa, Kvyat, Hulkenberg, Ericsson, Verstappen i Grosjean. Raikkonenu ubrzo puca zadnja desna guma, kada dolazi do kontakta između njega i Nasra.

Krug kasnije Hamilton pravi sekundu prednosti nad Ferrarijevim vozačem. U trećem krugu ulazi Safety Car na stazu, što onemogućuje Hamiltonu da pobegne od Vettela. Hamilton za vreme Safety Cara na stazi ulazi u boks, a Vettel izbija na čelo ostavljajući iza sebe Hulkenberga, Grosjeana, Sainza, Pereza, Hamiltona, Ricciarda, Massu, Rosberga, Merhia i ostale.

U sedmom krugu trke Safety Car se povlači sa staze, a Vettel kreće sa pravljenjem razlike koja je u ovom trenutku dve sekunde u odnosu na konkurente. Tri kruga kasnije prednost Vettela nad Hulkenbergom je 7,7 sekundi. Hamilton se budi i kreće da napada Hulkenberga.

U 14. krugu razlika između Vettela i Hamiltona iznosila je nepunih 10 sekundi. Četiri kruga kasnije Vettel ulazi u pit stop, nakon čega se vraća na treću poziciju u trci. U 20. krugu na prve dve pozicije nalaze se Hamilton i Rosberg, ali samo dva kruga kasnije Vettel uspeva maksimalno da se približi. U 26. krugu Vettel preuzima prvu poziciju.

Vettel u daljim krugovima samo pravi dodatnu razliku i sve deluje kao da će Ferrari doći do „istorijske“ pobede. Dva kruga do kraja Vettel i dalje ide sigurno.

Na kraju, prvi preko ciljne linije prelazi Sebastian Vettel u svom Ferrariju, ostavljajući iza sebe Hamiltona i Rosberga na trećoj i četvrtoj poziciji. Raikkonena na četvrtoj, Bottasa koji nam je pružio odličnu bitku sa klupskim kolegom završio je peti ispred Masse.

Pročitajte kompletne rezultate trke.

foto: BBC

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video