Auto trke Priče iz boksa

Vettel šampion šampiona

Proteklog vikenda je u Londonu vožena čuvena trka šampiona, u kojoj je učešće uzelo 20 velikih imena auto i moto sporta. Vozače na dva točka predstavljao je samo jedan vozač – Mike Doohan.

Osam vozača bilo je u obavezi da vozi kvalifikacione trke za osminu finala, dok su se neki od vozača direkto plasirali. Pobednik Daytone 500 Ryan Hunter-Reay pobedio je Jose Maria Lopeza u borbi za osminu finala. Doohan je izgubio od Bradleya Philpota. Andy Priaulx je dobio Pascala Wehrleina, a Buncombe Palmera.

Usledila je osmina finala. U prvom paru Sebastien Vettel je uspeo da nadmaši Petera Solberga. Nico Hulkenberg je u kao predstavnik drugog para pobedio Davida Ricciarda i plasirao se u četvrtfinale protiv Vettela.

Drugi četvrtfinalni par predstavljali su David Coulthard i Felipe Massa, koji su se našli u duelu nakon pobeda nad Susie Wolff, odnosno Jensonom Buttonom.

Iskusni Tom Kristensen savladao je Nelsona Piqueta Juniora i u četvrtfinalu se sastao sa Jasonom Platoom koji je u osminifinala savladao Grosjeana. Poslednji četvrtfinalni par činili su Priaulx i Buncombe. Njih dvojica su savladali Hunter-Reaya i Philpota.

U polufinale se prvi plasirao Vettel pobedom nad Hulkenbergom. Coulthard je savladao Massu i u polufinalu se našao prsa uz prsa sa Vettelom. Drugi polufinalni par činili su Kristensen i Buncombe.

Nakon polufinalnih vožnji u finalu su se našli Vettel i Kristensen. Finalna trka vozi se „na dve dobijene“. Kako je Vettel već u prva dva pokušaja savladao Kristensena, treća vožnja nije ni održana.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video