Vettel: Peto i šesto mesto nisu prihvatljivi za Ferrari

Sebastian Vettel je nakon kvalifikacija izjavio da je razočaran pozicijama koje su zauzeli njegov timski kolega i on. Nemački vozač startovaće na trci sa 6. startnog mesta, a Raikkonen sa petog.

Najbrži krug četvorostrukog svetskog šampiona bio je skoro celu sekundu sporiji od Rosbergovog, a samo 2 desetinke brži od sedmoplasiranog Hulkenberga.

„Očigledno nismo sve odradili kako treba. Sada moramo da utvrdimo gde smo grešili. Što se tiče mene, nisam se osećao dobro u bolidu. Zadovoljan sam svojim krugom u Q3, ali vrlo je jasno da to nije bilo dovoljno dobro da budem na mestu na kom se obično nalazim. Nismo bili dovoljno konkurentni u kvalifikacijama. Nismo mogli da stignemo vozače ispred nas, a ni da dovoljno pobegnemo onim iza nas. Moje vreme je samo dve desetinke bolje od Force Indie.“

„Mislim da će trka biti mnogo jasnija, bićemo u prilici da se borimo za visoke pozicije. Na nama je da pronadjemo gde smo grešili i da to ispravimo kada je najvažnije, na trci.“

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video