Vettel najbrži na prvom danu testa u Jerezu

Nemački vozač je na najbolji način započeo je svoju eru u Ferrariju. Sebastian Vettel je od ranog jutra zagrizao stazu sa novim SF15-T bolidom, ali je tek tokom popodneva zabeležio najbrže vreme od 1:22,620s. Na taj način bio je za desetinku brži od drugoplasiranog Marcusa Ericssona u Sauberu.

Šveđanin je danas imao solidan dan jer je uspeo da izveze dobar broj krugova, ali je i izazvao jednu crvenu zastavu jer se okrenuo na stazi. Ipak, najimpresivniji učinak imao je Nico Rosberg koji je zabeležio treće vreme, s tim da je izvezao izvanrednih 157 krugova.

Daniel Riccirado je danas debitovao u bolidu sa oznakom RB11 sa zanimljivom maskirnom kolor šemom. Australijanac je izvezao 22 kruga tokom jutra, ali mu se u jednom trenutku iz motora pojavio crni dim. I Williams je kasnio sa izlaskom na stazu, a Valteri Bottas je više vremena proveo u garaži nego u akciji. Debitovao je i Carlos Sainz Jr ali je i on, kao i Ericsson, bio kriv za jednu crvenu zastavu.

Fernando Alonso je danas imao čast da prvi izveze McLaren Hondu sa kojom je odardio šest krugova. Tim je imao problema sa elektronikom pa je Španac veći deo svog vremena proveo u motorhomu. Lotus danas nije uspeo da se pojavi na stazi, jer tim nije uspeo da na vreme doveze bolid iz svoje baze.

rez dan 1

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video