Vettel moj najteži klupski kolega

Iako ga je nekoliko puta pobedio tokom 2014. godine, Daniel Ricciardo je izjavio da mu je Sebastian Vettel bio najteži klupski kolega tokom dosadašnje karijere u F1.

Vettel je viđen kao predvodnik Red Bull-a na početku 2014. godine, ali se Ricciardo brzo adaptirao na nove regulative i uspeo da ostvari 3 pobede, dok je Vettel omanuo i nije pobedio ni jednom u 2014. Iako su on i Jean-Eric Vergne bili blizu jedan drugom dok je vozio za Toro Rosso prethodne dve sezone, Ricciardo je rekao da mu je najveći izazov do sada bio da pobedi Vettela kao svog novog klupskog kolegu.

„Na papiru, definitivno sam bio bolji, ali isto tako ne želim da uzimam bilo šta od prethodnih kolega. U Toro Rosso-u sam imao zanimljivo rivalstvo sa Jean-Eric Vergne-om, a i sa Tonio-m sam imao nekoliko zanimljivih trka u HRT. Uvek nađete slabosti u sebi kada imate novog kolegu ili snagu u nekom drugom. Ali da, kada sam došao u Red Bull rekao sam ‘Seb će biti najteži izazov do sada’ i bio je. Na papiru sam imao pobede, ali da je bilo lako, zaista nije.“

Kako Daniil Kvyat dolazi kao zamena za Vettel-a sledeće sezone, Ricciardo kaže da ne oseća dodatni pritisak da pobedi i njega.

„Ne mislim da će biti dodatnog pritiska, dostigao sam vrhunac pritiska. Mislim da sam bio u situacijama pod visokim pritiskom i stvarno ne mogu da zamislim još više istog. Mislim da sam sa Daniil-om malo u poziciji kao Seb, ljudi će očekivati od mene da budem brži od njega, a ne meni je da se potrudim da ispunim ta očekivanja.“

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video