Vesnić na korak od titule, Kastratović šesti

Milovan Mikica Vesnić i Zoran Kastratović jedina su dva predstavnika Srbije na CEZ šampionatu koji se ovog vikenda vozi na Slovakia Ringu. EKO Racing Team Vesnić ovoga puta na put je krenuo bez svog vozača Rudija Pešovića, koji usled poslovnih obaveza nije mogao da otputuje u Slovačku.

Već na samim treninzima Vesnić je od samog starta pokazao da ove sezone napada titulu ovog šampionata, te je imao pol poziciju ispred Zorana Kastratovića koji je zaostajao svega 0,069 sekundi. Kako je Kastratović izjavio, bila je potrebna još jedna nova guma kako bi eventualno došao do pol pozicije.

Pobedom na trci Mikica Vesnić došao je samo na korak od titule, dok je Zoran Kastratović završio na šestom mestu, usled kontakta sa Csabom Gasparom. I usled kontakta popularni Kastro je nastavio sa trkom međutim u trci se videlo da njegov Renautl Clio polako posustaje.

„Na letećem startu sam dobro povukao, čak sam napravio pola dužine prednosti do prve krivine, međutim pošto sam bio spoljni, morao sam da propustim Vesnića i u tom trenutku u moj zadnji desni kraj udario je Csaba Gaspar sa „alfom 156. Uspeo sam da se konsolidujem i da do polovine trke držim fenomenalan ritam u krugovima do 2:14 do 2:15, što je u odnosu na ranije trke veoma dobar tempo. Nažalost, imali smo opet problem sa pritiskom goriva i morao sam da zadovoljim šestim mestom, ali mi je drago što sam uspeo da napravim najbrži krug u trci – 2:14:306.“

„Gašpar se izvinjavao posle trke i rekao da me nije udario namerno. Šteta što je tako ispalo, jer sam imao jako dobar tempo u prva četiri kruga“, ispričao je Kastro, a preneo portal SerbiaRing.

Kvalifikacije za drugu trku u Slovačkoj na programu su u nedelju od 10:25h, dok je početak druge trke zakazan za 15:25h, pa će eventualnom sutrašnjom pobedom Milovan Vesnić stići do titule prvaka CEZ šampionata pre kraja trkačkog kalendara.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video