Verstappen: „Sa boljim motorom smo mogli do podijuma“

Max Verstappen imao je uzbuljivu prvu sezonu u Formuli 1. Najbolji rezultat mu je četrto mesto najpre u Mađarskoj, a zatim i u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovim rezultatom, postao je najmlađi takmičar Formule 1 koji je osvojio poene. Ipak, kao i Red Bull, Toro Rosso je imao dosta problema sa nesigurnim i nekonkurentnim agregatom Renaulta.

Toro Rosso je sezonu završio na sedmom mestu u šampionatu konstruktora. Za Lotusom, koji je vozio Mercedesov agregat, zaostali su samo 11 poena. Iako su se na podijumu u većini slučajeva nalazili vozači Mercedesa i Ferrarija, ponekad su se tu našli i vozači Williamsa.

Max smatra da je njegov tim mogao da se takmiči sa Williamsom, da je imao jači motor.

“ Da smo imali bolji agregat, mogli smo da dođemo do podijuma. Ne uvek, ali kada su se ljudi iz trka povlačili, imali smo šansu. Naravno, Mercedesu i Ferrariju nikako ne bi mogli da pariramo, ali Williamsu da.  “

Snaga šasije Toro Rossa došla je do izražaja na trci u Španiji, gde su se vozači ovog tima na kvalifikacijama izborili za treći startni red. Ipak, samo je Sainz trku završio u poenima, a Verstappenu su promakli, zbog problema sa motorom. Toro Rosso još uvek nije objavio svoje planove za agregate, ali se Max nada da će imati konkurentniji agregat nego ove godine.

Na pitanje da li će sledeće godine pokazati više potencijala, odgovorio je:

“ Sa pravim motorom, da, naravno! Voleo bih da imamo malo više konjskih snaga, jer se na pravcima primeti nam kako konkurenti pobegnu. Force India i Lotus tu steknu dosta prednosti u odnosu na nas. 50 konja više, zaista može da promeni mnogo toga, jer imate kontrolu nad vozačima iza sebe. Time i Mercedes kontroliše nas, koji vozimo iza njih. “

 

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video