Vergne odradio prvu simulaciju u Ferrariju

Jean-Eric Vergne imao je prvi radni dan u timu iz Maranela. Ovaj Francuz proveo je ceo dan u simulatoru gde je posle imao brojne sastanke sa inženjerima i menadžmentom Ferrarija.

„Prvi radni dan u Ferrariju je stvarno nešto specijalno. Ali tokom predhodne večeri obišao sam grad i video da svi u njemu žive i rade za Ferrari. Ove godine provešću puno vremena u simulatoru i prva vožnja u njemu bila je baš korisna. Dobro se znam i sa Sebastianom Vettelom i Kimijem Raikkonenom i jedva čekam da radim sa njima.“ kazao je Vergne.

On dodaje da nije razočaran što ove sezone neće imati priliku da se nadje na stazi. Ovom prilikom Jean-Eric je sugerisao da gađa na trkačko mesto u timu koje bi možda naredne sezone oslobodio Kimi Raikkonen.

„Prošle godine dao sam sve od sebe i namam za šta da žalim. Sada sam u Ferrariju i mislim da mi se otvara lepa prilika za 2016. Pošto ove sezone ne mogu da se trkam na stazi mislim da je ovo najbolja opcija nego da vozim za Caterham ili Marussiju.“ rekao je novi član Ferrarija.

foto: Ferrari Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video