Verbalni duel Rossi – Lorenzo

Nakon što je završena trka u Misanu u kojoj je pobedu odneo Pedrosa ispred Rossija i Lorenza, trojica najbržih pozvani su na konferenciju za štampu na kojoj je došlo do verbalnog duela na relaciji Lorenzo – Rossi.

Španac je izjavio kako je Rossijevo obilaženje u prvom krugu bilo možda suviše agresivno i da nije morao da ga obiđe, ali je i napomenuo i da je Italijan takav i da drugi vozači obilaze mnogo čistije u odnosu na njega.

Kada se Rossi nasmejao i u neverici rekao kako to nije istina, Lorenzo je ponavljao kako je istina to što priča. Rossi je nastavio diskusiju u kojoj je Lorenzo izjavio da bi, da nije ispravio motocikl, pali. Odnosno, da bi on pao, a da bi Italijan možda i ostao na točkovima.

Rossi se pozvao i na Marquezovo obilaženje u Silverstonu, koje ni on, a ni niko drugi ne karkateriše agresivnim. Takođe, dobacio je Špancu da je i on više puta obilazio poprilično agresivno. Na Lorenzovo – „Kada?“, Rossi je odgovorio da ne može momentalno da se seti, ali ukoliko se pogledaju sve trke, naići će na takve situacije.

Lorenzo je završio tvrdnjom da on ima svoje mišljenje, kao što i direkcija trke ima svoje mišljenje. Ostaje otvoreno pitanje – Da li će se direkcija oglasiti povodom ovog verbalnog sukoba.