Moto cross Moto trke

Veliki uspeh AMS Čačak u Brusu

Proteklog vikenda u Brusu je vožena poslednja motocross trka Otvorenog šampionata Srbije za sezonu 2015, a iz Auto moto sportskog kluba Čačak, jednog od najstarijih i najtrofejnih klubova u zemlji, stižu vesti o njihovim takmičarima koji su nastavili tradiciju svojih prethodnika i napravili veliki uspeh, na poslednjoj trci Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu u Brusu, održanoj u nedelju, osvojivši trofeje u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.
U klasi MX65 ubedljivo prvo mesto i šampionsku titulu sigurnom vožnjom, osvojio je naš Milić Zimonjić, dečak iz Arilja koji drugu sezonu vozi za naš klub i koji je ove godine osvojio osmo mesto debitujući u Istočno evropskom šampionatu.

U klasi MX85, na trci treće mesto osvojio je Miloš Radulović, koji je imao peh u prvoj vožnji, jer je nakon ubedljivog vođstva i fantastične vožnje u prvoj trci doživeo pad i zbog povrede nije startovao u drugoj vožnji. U generalnom plasmanu Miloš je osvojio vicešampionsku titulu i naredne sezone promeniće klasu i na kojeg klub u budućnosti takođe najozboljnije računa.

U klasi MX1 kapiten ekipe i veteran Vlade Rajević svojom vožnjom podsetio je na svoje najbolje dane i osvojio treće mesto.

U klasi amatera MXB i MX3 Milan Stojanović osvojio je deveto i Dejan Matijević, osmo mesto od ukupno 18 vozača.

Zahvaljući odličnim vožnjama naših takmičara, klub je u konkurenciji 10 klubova, osvojio i mesto u ekipnoj konkurenciji i pokazao da je rad sa mladim takmičarima doneo prave rezultate.

Pravu atrakciju na stazi, u klasi MX65 predstavljao je naš najmlađi takmičar šestogodišnji Filip Rajević, koji je dobio pehar za najmalđeg vozača.

Nadležni iz kluba su prezadovoljni ostvarenim rezultatima u ovoj sezoni, polako počinju pripreme za novu sezonu i najavljuju veće ambicije.

DSC_1109

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video