Auto trke Formula 1

Velika nagrada Italije u Imoli od 2017?

Menadžeri staze u Imoli postigli su dogovor sa Ecclestonom da se Velika nagrada Italije vozi u Imoli od 2017. godine. Plan će biti sproveden u delo samo ako državni sekretarijat za sport da odobrenje.

Predsednik Automobile Club d’Italia, Angelo Sticchi Damiani, nastavlja da podržava Moncu, iako se ova staza nalazi u velikim finansijskim problemima.

Iako je Imola potvrdila svoju stranu dogovora, Ecclestone ne može ništa da odluči dok vlast ne da svoje mišljenje. Predstavnici iz Imole bili su prosutni u Velikoj Britaniji kako bi nastavili pregovore o održavanju trke.

Jedan od mogućih scenarija je da ove dve staze dele Veliku nagradu Italije, kao što je to bio slučaj sa Hockenheimom i Nurburgringom i Velikom nagradom Nemačke. Ipak, Imola podržava i opciju da se samo tu održava trka u Italiji.

„Bernie zna da smo na raspolaganju. Sklopili smo neku vrstu dogovora sa njim. Naš glavni cilj je da se trke vrate u Imolu. Bili bi jako srećni da se to dogodi. Sve zavisi od Angela Sticchia Damiania. Mislim da tu leži politički problem. Mi imamo dogovor sa Berniem. Sve što nam treba jeste odobrenje od strane vlasti. Ukoliko u budućnosti ne bude Velike nagrade Italije, za to će u potpunosti biti kriv Gospodin Damiani, jer nije želeo da potvrdi naš dogovor.“ –  izjavio je Uberto Selvatico Estense, predsednik Formule Imola.

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video