Velika je promena – Valentino Rossi

Valentino Rossi se nakon prvog dana testiranja u Valensiji osvrnuo na novu elektroniku, Michelin pneumatike i Yamahu M1 s kojom će nastupati u 2016. godini.

Vozač Movistar Yamahe ostavio je nedoumice oko „velikog finala“ iza sebe i jutros je na stazi Ricardo Tormo uzeo novu Yamahu u svoje ruke i krenuo u pripreme za sezonu 2016. Italijan je na stazu prvo izašao sa motorom za 2015. godinu kako bi se navikao na Michelin pneumatike, da bi zatim u popodnevnim časovima na stazu izašao s motociklom za 2016. godinu.

Doktor je tokom celodnevnog testiranja, iz kruga u krug smanjivao vreme, da bi nakon 57 krugova dostigao vreme 1’32.401 što je 0,850 sekundi sporije od prvoplasiranog Marqueza.

„Ovo je velika promena i biće veoma zanimljivo, gume će posebno napraviti veliku razliku u odnosu na 2015. godinu. Mnogo se toga promenilo, pogotovo podešavanja, distribucija težine motocikla, … ma sve se promenilo. Konkurenti su delovali kao da su malo ispred nas, ali to je zato što imaju više kilometara na Michelin gumama, no ovo je tek prvi dan. Takođe, isprobao sam novu elektorniku i kao što sam i očekivao, bio je to poprilično veliki korak, jer je delovalo kao da idem korak u nazad. Kako god, biće zanimljivo, ovo je tek prvi dan i na nama je još mnogo posla. Zadnja guma je veoma slična i Michelin je odradio odličan posao, guma ima dobar grip. Kod prednje gume se oseti ogromna razlika. Trebamo da je razumemo kako bismo iz nje izvukli maksimum.“ kaže Doktor za MotoGP.com.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video