Vazquez: „Nisam se nadao trećoj poziciji“

Efren Vazquez bio je iznenađenje dana kada je osigurao svoj prvi Moto3 podijum ove sezone, nastavljajući svoj oporavak od povrede.

Špancu je koristilo njegovo ogromno iskustvo i imao je borbeni duh do samog kraja trke. Krug po krug vratio se u borbu i zasluženo se našao na podijumu Velike nagrade Teksasa.

Efren Vazquez: „Zadovoljan sam zbog podijuma, jer nakon starta sa 16. pozicije nisam očekivao da ću trku završiti na trećoj poziciji. Nisam srećan samo zbog sebe, toga dana bio je rođendan mome ocu pa sam ovaj podijum posvetio njemu. Danas, mislim da sam odvezao jednu od najboljih trka u mojoj karijeri. Na početku sam izgubio nekoliko pozicija pa sam morao da uzvratim. Napravio sam pravi balans između agresivnosti i smirenosti i moje iskustvo mi je pomoglo da se probijem kroz masu. U svakom slučaju, brzo sam ušao u dobar ritam i na kraju zasluženo osvojio podijum za nas. Nadam se da možemo nastaviti na ovaj način i sledećeg vikenda u Argentini. Juče je bio važan dan za tim, Dannyjeva pobeda je zaista važna za sve sponzore a imati dva vozača na podijumu je još bolje. Nakon mog prvog podijuma ove godine zaista se radujem sledećoj trci.“

 

Foto: efrentxu7

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video