Sledeće sezone Vandoorne umesto Buttona?

Krajem ove godine Jensonu Buttonu ističe ugovor sa McLaren Hondom. Trenutno postoje naznake da bi McLaren Honda mogla da zameni Britanca svojim rezervnim vozačem Stoffelom Vandoorneom.
Vandoorne je jedan od najtraženijih vozača u F1 a McLaren Honda ima jasnu poruku za ostale timove: „Svi koji misle da mogu da ga dobiju se grdno varaju.“ Ron Dennis je na to dodao i da je mladi Belgijanac „Važan deo McLarenove budućnosti“.
Fernando Alonso zasigurno ima poziciju u McLarenu do kraja 2017, Button je taj čija je sudbina nesigurna.
Šef tima nije voljan da otkrije planove za 2017. jer smatra da je prerano za takve odluke. Međutim, poruka je jasna: „Kakvi god da su nam planovi, Vandoorne nije na prodaju!“
Da podsetimo da je prošlogodišnji šampion GP2 klase došao da zameni povređenog Alonsa na trci u Bahreinu i da je trku završio kao 10. Ron Dennis o njemu kaže da je neverovatno talentovan i vredan vozač, koji zna kako se pobeđuje. Vandoorneov ugovor sa McLarenom je do jeseni ove godine, tako da sudbinu Jensona Buttona nećemo znati pre septembra ili oktobra.
Postoji mnogo teorija i kalkulacija oko toga šta će biti sa Buttonom, ako ostane u F1 nakon ove sezone.
Fellipe Massa najverovatnije odlazi iz Williamsa na kraju sezone. Mercedes i Ferrari isto imaju potencijalna slobodna mesta, pošto i Rosbergu i Raikkonenu ističu ugovori na kraju sezone. Ali da li je realno očekivati da Mercedes zameni trenutno vodećeg u šampionatu vozačem od 37 godina koji je poslednji put pobedio 2012? Ferrari će o tome odlučivati najverovatnije u avgustu, ali velike su šanse da zadrže Raikkonena još jednu sezonu.

Video