Vandoorne najbrži na Pirellijevom testu

Svih 11 timova moralo je da bude prisutno da današnjem testu voženom u Jas Marini, koji je po prvi put trajao 12 sati. Pirelli je ovaj test održao sa namerom da se što bolje pripremi za narednu sezonu. Svi timovi su imali unapred pripremljen program od strane italijanskog dovaljača pneumatika, a svoj debi imala je i ulta super meka guma koja bi trebalo da se koristi naredne sezone.

Posle prvih 90 minuta, tokom kojih su timovi najviše radili sa super mekom i mekom komponentom na stazi se pojavila i najavljena ultra super meka guma. Baš u tom intrevalu Stoffel Vandoorne postavio je najbrže vreme od 1m44.103s što je na kraju dana za 0.3s bilo brže od Kimija Raikkonena.

„Ovo je bila posebna prilika za nas i zadovoljni smo učinkom koji smo danas postigli. Sada ostaje da analiziramo podatke.“ kazao je Paul Hembery. „Testirali smo nekoliko vrsta ultra super mekih guma, što nam je bio glavni cilj. Ova nova guma je dizajnirana sa namerom za agresivniji stil vožnje i biće korišćena na uličnim stazama. Da li će ovo proizvesti više pitstopova ili ne, ili će na neki način promeniti strategiju, ostaje da vidimo. Mislim da idemo u pravom smeru a ultra super meka guma daće novi dimenziju ovom takmičenju. Takođe, testirali smo i drugačije konstrukcije prednjih i zadnjih guma.“

pirelli_test_ad

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video