Van der Garde slučaj se nastavlja u subotu

Pravna bitka između Gieda van der Gardea i Saubera će se nastaviti u subotu ujutru, iako je došlo do „konstuktivnih razgovora“ između ove dve strane.

Van der Garde je dobio legalno pravo da vozi za Sauber na australijskom grand prixu, ali se nije pojavio u petak na stazi zbog nedostatka superlicence. U popodnevnim časovima, Vrhovni sud Viktorije treba da  odluči da li Sauber učinio nepoštovanje suda jer nije preduzeo odgovarajuće mere kako bi obezbedio van der Gardeu da vozi ovaj vikend. Mogući ishod bi mogao biti oduzimanje imovine Saubera sa staze, ili čak da se šef tima Monisha Kaltenborn suoči sa zatvorom.

Kako god, rasprava je odložena, pre nego što su obojica vozača, Felipe Nasr i Marcus Ericsson, izašla iz garaže tokom FP2, propuštajući prvi trening grand prix vikenda. Njihov nastup na stazi sugeriše postignut napredak u pronalaženju rezolucije između ove dve strane.

Advokad van der Gardea je potvrdio da „ se očekuje da konstruktivni razgovori između stranaka budu nastavljeni večeras,“ a ovu izjavu su ponovili i iz pravnog tima Saubera. Saslušanje je odloženo do 09:30 u subotu, po lokalnom vremenu, a Croft Pravda kaže i jednoj i drugoj strani: „Želim da strane ozbiljno razgovaraju o rešavanju ovog pitanja dogovorom.“

Bez superlicence, malo je verovatno da će van der Garde moći da se takmiči u bilo kojoj fazi ovog vikenda. Sada je kasno da odbor Contract Recognition Board (CFB) potvrdi da je ugovor van der Gardea sa Sauberom važeći, a on je obavezan korak kako bi se superlicenca odobrila.

 

Foto: http://en.espnf1.com/

Video