Vallelunga nova staza u WSBK kalendaru

World Superbike šampionat neočekivano je u kalendar za 2015/16 dodao Vallelunga stazu kao ‘rezervnu’ u slučaju da druge staze ne mogu da ugoste zakazane trke. Serija se proteklih godina našla na udaru nakon smanjenja veličine zbog povlačenja Moskovske runde iz političkih razloga i zakazane Južno Afričke trke zbog finansijskih problema. Vallelunga staza nalazi se u blizini Rima i domaća je staza bivšeg šampiona Maxa Biaggia.

vallelunga_600
Foto: myracingcareer.com

 

Ruggero Campi, predsednik ACI Vallelunga: „Drago nam je što je Autodromo Vallelunga ‘Piero Taruffi’ izabran od strane Dorna WSBK kao rezervna staza za najvišu klasu serijski baziranih motocikala i eventualno se vrati u konkurenciju svetskog nivoa. Vallelunga je uvek smatrana veoma tehničkom stazom, voljenom od strane navijača i vozača. Staza se koristi za mnoge razvojne testove i ispunjava sve neophodne zahteve da ugosti trku Svetskog šampionata.“

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video