Moto trke MotoGP Uncategorized

Valentino Rossi ponovo najbolji na stazi

Valentino Rossi je pobedio u Kataloniji nakon napete borbe sa Marcom Marquezom. Rossi je imao loš start, i zajedno sa svojim budućim timskim kolegom Vinalesom, krug po krug su počeli da se probijaju ka vrhu. Rossi je uspeo da se domogne prva tri i u veoma uzbudljivim borbama sa Marcom Marquezom i Jorgeom Lorenzom da dođe do pobede.
Jorge Lorenzo je na polovini trke počeo da gubi tempo i pozicije. Pao je na čak 5. mesto kada se našao u duelu sa „Manijakom“. Andrea Iannone ga je izbacio sa staze i tako doneo Marcu Marquezu prvo mesto u generalnom plasmanu.
Borba između Marqueza i Rossija je podsećala na borbe koje smo mogli da vidimo tokom prethodne sezone. Veliki dueli i konstantno su se smenjivali na prvom mestu do greške Marca Marqueza krug i po pred kraj. Marc je otišao preširoko, što je Rossiju dalo priliku da napravi veću razliku između sebe i Marqueza, koju Marquez kasnije nije mogao da stigne.
Dani Pedrosa je završio trku na trećem mestu nakon što je uspeo da odbije uporne napade Mavericka Vinalesa.
„Kockao sam se sa gumama. Bila je dobra odluka. Vreme sam izgubio zbog borbi sa Maverickom. Posvećujem ovaj podijum porodici Luisa Saloma“ je rekao Pedrosa.
Marquez: „Odlična je bila trka, jaka borba i drago mi je da sam se borio sa Valentinom. Odahnuo sam malo kad sam video da je Lorenzo van trke. Borbu za poziciju i celu današnju atmosferu posvećujem Luisu Salomu.“
„Znao sam da će biti teško. Iako sam vodio znao sam da će biti teško. Bila je naporna trka, ali definitivno jedna od najboljih u mojoj karijeri. Zato je to za Luisa i njegovu porodicu.“ rekao je veliki Valentino Rossi.

Video