Valentino Rossi počasni član BRDC

Legenda MotoGP šampionata Valentino Rossi je danas primljen u ekskluzivni Britanski klub trkačkih vozača (British Racing Drivers’ Club), potvrdila je ta organizacija.
Rossi koji je do sada osvojio sedam MotoGP titula, sledećeg vikenda će biti i zvanično primljen u BRDC. Člansku kartu će mu sledećeg vikenda uručiti Derek Warwick, predsednik BRDC-a, pred početak trke za veliku nagradu Britanije u Silverstonu. Rossi će biti prvi koji je svoju nagradu dobio zbog svojih uspeha isključivo na dvotočkašima.
„Veoma sam počastvovan time što sam pozvan da postanem Počasni član BRDCa“, rekao je Rossi. „Znam da je teško postati član ovako eskluzivnog kluba, imaju jako visoke kriterijume. Posebno sam počastvovan time što ću biti prvi motociklista.“ dodao je Rossi.
Podpredsednik BRDC John Sturees je u svetu poznat kao jedini čovek koji je uspeo da osvoji šampionate na dva i na četiri točka. On je rekao da je Rossi dobio svoje mesto u klubu kao zahvalnicu za njegov značaj za stazu u Silverstonu.
„Valentino je bez ikakve sumnje jedan od najboljih vozača u istoriji motosporta i ima jako važnu ulogu u istoriji staze u Silverstonu. Nadam se da će 30. avgusta prirediti odličan nastup za publiku u Silverstonu.“

Video