Valente: Ovo je postojanost kakvu ciljam

Dva peta mesta u apsolutnom poretku, dve pobede u Yokohama trofeju, uz dva najbrža izvezena kruga u toj kategoriji čine Valenteov bilans na Slovakiaringu.

Iako nastup francuskog trkača u Slovačkoj i nisu krasile zaprepašćujuće performanse kakve je prikazao u Mađarskoj i Nemačkoj, Valente je ispoljio nove vrline: postojanost, stabilnost i efikasnost. Ovaj izmenjeni pristup suzio je prostor za greške, doneo je vredne poene, i to za volanom Cruzea opterećenog balastom od 50 kilograma.

Svoj osvrt na nastup na pisti kraj Bratislave Hugo je počeo pohvalom timu: „RML i Kampos su obavili sjajan posao. Napravili smo neka unapređenja i ona su funkcionisala, naročito kod balansa automobila. Zadovoljan sam nedeljnim rezultatima. To je postojanost kakvu ciljam, jer obično u trci 1 mogu da se borim za najviše pozicije, ali u trci 2 umem da zabrljam.“

Prema rečima Kamposovog pulena, njegove muke sa startnom procedurom trebalo bi da su prošlost – „Osvojio sam dosta poena i za generalni plasman i za Yokohama trofej. Ovaj vikend doneo mi je pravo olakšanje. Kad smo konačno razrešili naše probleme sa startovima, sve je postalo lakše i nadam se da će tako i ostati. Još moramo da lovimo Citroene na startu – u trci 2 oni su prosto leteli i uopšte ne znam odakle su došli.“

Sledeća WTCC runda vozi se u Francuskoj, na autodromu Paul Ricar, u blizini Marseja. Na njoj će učestvovati čak petorica vozača iz zemlje „slobode, jednakosti i bratstva“. Pored Valentea, boje „velike nacije“ braniće i Loeb, Muller, Fillipi i Demustije.

Valenteove ambicije su visoke i on se nada da bi na domaćem terenu mogao da pokvari računicu Citroenovim musketarima, barem kad je u pitanju raspodela mesta na pobedničkom postolju. Istina, i u Provansi će mnogo šta zavisiti od balasta.

„Ne znam kako će se kompenzacione težine promeniti za iduću nedelju. Bio sam prilično brz u Le Kasteleu (2014). To je moja domaća trka, ali su tu domaći i Loeb i Muller. Oni će imati podršku navijača, imaću je i ja, to će biti lep vikend. Lepo je biti na jugu Francuske poslednjeg vikenda juna.“

„Nadam se da ću ih (vozače Citroena) uloviti i osvojiti mesto na podijumu, ako je moguće u trci 1. Takođe se nadam da ću postići dobar rezultat i u trci 2“ – najavio je Valente svoje namere na francuskoj WTCC rundi 2015.

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video