Auto trke WTCC

Valente: Lada je san koji se ostvario!

Konačna potvrda sastava vozačke trojke Lada sporta za WTCC kampanju 2016. nije izazvala naročito iznenađenje, jer se o postavi Gabriele Tarquini – Hugo Valente – Nicky Katsburg već dugo spekulisalo i ona je bila potpuno očekivana.

Ipak, to ni najmanje ne može da umanji Valenteovo zadovoljstvo sopstvenim novim statusom. Posle dve i po godine takmičenja u Svetskom turing prvenstvu u svojstvu privatnika, 23-godišnji Francuz je stekao fabrički angažman, i to u trenutku kada su bi mu nova nezavisna kampanja bila nemoguća jer su mu se finansije već sasvim istanjile.

Kao trkač Campos Racing-a u prethodnim sezonama, Valente je pokazao veliki potencijal, izuzetnu – pogotovu kvalifikacionu – brzinu, ali i sklonost greškama. Njegovo buduće oružje, „Lada Vesta“, takođe ima potencijal, ali će, baš kao i sam Valente, morati dalje da se razvija, i to prilično intenzivno.

„Zaista sam uzbuđen! Zahvaljujem Lada Sportu na prilici koja mi je ukazana, meni je ovo san koji se ostvario. Preda mnom su težak rad i novi izazov. Hvala svima koji su me podržavali, ovo je divan trenutak za mene“, oglasio se Hugo na društvenim mrežema. „Zima je bila izuzetno teška, ali su se stvari rasplele na fantastičan način. Jedva čekam da ovaj novi izazov krene. Veoma sam zadovoljan što sam Ladin vozač i što ću se trkati uz Catsburga i Tarquinija.“

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video