Redding vozi ‘veoma drugačiju’ RC213V

Scott Redding i novi Marc VDS MotoGP tim su prvi put osetili ukus mehanizacije fabričke Honde, u ponedeljak, tokom početka testiranja u Valensiji.

Zadovoljan, pošto je sezonu završio kao prvi vozač u u otvorenoj kategoriji Honde u svojoj prvoj premier klasi u Gresiniju, Redding je saznao da će borba u svetskom šampionatu sa RC213V biti dosta drugačija.

„Danas je bilo prilično iznenađujuće, zato što je RC213V veoma drugačija u odnosu na RCV100R koju sam vozio ove sezone, mnogo više nego što sam očekivao. Bilo je kao da sam vozio potpuno drugačiji motocikl, tako da se još uvek navikavam,“ rekao je Redding, koji je bio 15. najbrži od 27 vozača.

„Nisam želeo samo da izađem na stazu i upinjem samo da bih okrenuo najbrži krug, radije bih svoje vreme iskoristio da proučim motocikl, da pronađem tempo. Moje prolazno vreme se poboljšavalo pri svakom izlasku, tako da sam srećan napretkom koji smo danas ostvarili.

„Više bih voleo da sam bio malo brži, ali sam zadovoljan progresom od danas i siguran sam da ćemo u naredna dva dana, kako se budem bolje upoznao sa motociklom i mojim timom, videti još neka poboljšanja.“

Dobro kao i sa novim timom, Redding je takođe radio sa šefom tima, Chrisom Pikeom, po prvi put.

Reddingovo najbolje prolazno vreme je 1m 32,998s, što je malo manje u odnosu na njegovo najbolje vreme na RCV1000R, ali dve sekunde manje u odnosu na Jorgea Lorenza(Factory Yamaha). Testiranje se nastavlja danas i u sredu.

Video