Uzbudljive MotoGP kvalifikacije

Veoma raspoloženi Jorge Lorenzo oborio je rekord staze u Brnu i s vremenom 1:54,989 sutra startuje s prve pozicije. Marquez i Rossi praviće mu društvo u prvom redu.

Jorge Lorenzo oborio je rekord koji je Cal Crutchlow postavio 2013. godine. Samo 0,074 sekunde bio je sporiji Marc Marquez, dok je Rossi u poslednjem krugu imao zaostatak od 0,364 sekunde za Lorenzom i sutra kreće sa treće pozicije. Ovakav raspored vremena obećava dobru trku.

Andrea Iannone još jednom je nadmašio klupkog kolegu i sutra kreće sa četvrte pozicije sa zaostatkom od 0,401 sekunde. Najbolje plasirani nefabrički vozač bio je Bradley Smith koji kreće sa pete pozicije, dok poslednje mesto u drugom redu zauzima Andrea Dovizioso.

Maverick Vinales na Suzukiju još jednom je pokazao da je odličan vozač i sutra kreće sa sedme startne pozicije, a Pol Espargaro i Dani Pedrosa podeliće treći startni red sa njim. Crutchlow nije mogao bolje od desete startne pozicije, uz Barberu i Hernandeza.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video