Uzbudljive kvalifikacije, Lorenzo najbrži

Da Italija pozitivno deluje na Jorge Lorenza govori i rezultat sa današnjih kvalifikacija. Španac je u Misanu odvezao krug s vremenom 1,31,868 i tako obezbedio prvu startnu poziciju.

Uz zaostatak od 0,348 sekundi u odnosu na Lorenzovo vreme, Italijan Valentino Rossi obezbedio je sebi drugu startnu poziciju. Iz prvog reda startovaće i pobednik prošlonedeljne trke Maverick Vinales koji je još jednom pozitivno iznenadio.

Marc Marquez zaostaje više od pola sekunde za vodećim, tako da sutra startuje iz drugog startnog reda, uz Pirra i Doviziosoa. Pirro koji testira komponente za narednu sezonu je poprilično veliko iznenađenje.

Najbolji plasman nezavisnog tima, odnosno tima koji nije pod okriljem fabrike ostvario je Cal Crutchlow koji sutra startuje sa sedme pozicije. Treći startni red takođe je pripao i Pedrosi i Aleixu Espargaru.

Pol Espargaro koji je vozio najbolja vremena tokom celog treninga plasirao se na deseto startno mesto, ispred Barbere i Bautiste koji je po prvi put doveo Apriliu u Q2.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video