Auto trke Kružne trke

Uzbudljiva trka u Kraljevu

Juče je u Kraljevu vožena šesta kružna auto trka prvenstva Srbije. Vozači su, za razliku od dosadašnjih trka, nastupali u četiri divizije. Divizije 1 I 2 ovog puta su spojene zbog nedovoljnog broja takmičara.

Prvi su na stazu izašli takmičari klase 1 – Mali N. Aleksa Radojković došao je u Kraljevo da osvoji titulu šampiona u ovoj klasi I to mu je pošlo za rukom, jer je na Beranovcu došao do pobede uz 4,5 sekunde prednosti nad drugoplasiranim Vladimirom Đurovićem. Trećeplasirani je bio Đorđe Ristić, sa oko 9 sekundi zaostatka.

Drugi su na stazu izašli takmičari divizija 1 I 2, odnosno klasa 3, 4, 9 I 10. Kao što je I očekivano, u ovoj trci najbrži su bili takmičari klase 9 – 2.000 SP, kojih je bilo četiri u klasi. Aleksandar Tošić krenuo je ubedljivo, međutim ubrzo se automobil pokvario, a Toške ostao pored staze. Odličnom borbom, Darko Božilović došao je do pobede u ovoj klasi sa više od 40 sekundi prednosti u odnosu na Dragana Stojkovića koji je završio na drugoj poziciji, ispred Mirka Milovanovića koji je takođe imao problema sa kolima.

Mirko Deretić u Pežou odneo je pobedu u klasi 3 do 1.400 kubika N, ispred Radmila Vojnovića I Srđana Jevtića. U istoj kubikaži, samo klasi 4 – E1, trijumfovao je Nenad Savić u Jugu ispred Dragana Lukića.

Najzanimljivije je bilo u klasi 2 – Jugo Hibrid. Između prve četvorice borba se vodila tokom cele trke, a pobedu je odneo Viktor Davidovski, ispred Dušana Nastasijevića I Časlava Tošića. Na kraju trke uložen je prigovor na prvu dvojicu, ali se rezultati I dalje očekuju.

Ivan Maganić bio je najbrži među fićistima I uz tri sekunde prednosti u odnosu na Savu Jančevića, prvi prolazi kroz cilj. Treća pozicija u trci pripala je Marku Pavloviću.

Foto: Tijana Cvijović, Passion Pixels

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video