Auto trke Kružne trke

Uroš Brkić: „Ostali smo bez jako bitnih bodova“

Posle Rudija Pešovića koji je imao incident na trci u Austriji i članovi Lein Racing Team-a Mladen Lalušić i Uroš Brkić završili su pre vremena svoje takmičenje stazi Salzburgring u Endurance Cupu.

„Pravili smo dobra vremena već od slobodnih treninga u petak, s obzirom na to da smo tamo prvi put na ovoj stazi kao vozači. Neposredno pred Endurance trku počeo je jak pljusak. Spremili smo se i ja sam vozio prvu smenu. Nakon letećeg starta primetio sam da se ništa na stazi ne vidi od vode koji jači automobili bacaju ispred nas i vozili smo bukvalno napamet. Prošli smo prvu šikanu istim poredkom kojim smo i startovali,a nakon toga i drugu desnu krivinu. Usledio je pravac i nakon izlaza iz druge krivine pri brzini od nekih 150km/h u trenutku sam video poprečenog Porschea ispred mene,ali nije bilo vremena za reakciju. Vidljivost je bila 10-15m. Pokušao sam da smotam levo na travui izbegnem sudar, ali nisam uspeo i sudar je bio jako silovit. Clio je dosta ostećen, ja sam odmah pregledan u ambulanti i rekli su mi da sam se samo jače ugruvao. Auto je već na stazi počeo da se rasklapa, a već danas se nastavljaju radovi u garaži kako bi bio spreman za predstojeću trku u Češkoj koja se održava 09. avgusta.“ – izjavio je za naš portal Uroš Brkić.

Pored Endurance Cupa, nastupali su i odvojeno u različitim automobilima pa je tako početak vikenda naslućivao dobre rezultate, pošto su i Mladen i Uroš, kako sa Cliom tako i sa Twingom, na zvaničnim treninzima imali visoke pozicije, međutim pehovi su ovoga puta bili neizbežni.

„U subotu ujutru smo vozili kvalifikacije za subotnju Sprint trku Mladen sa Cliom, ja u Twingu i nažalost zbog potpune gužve na stazi, jer smo svi bili u istoj diviziji nismo uspeli da sastavimo brz krug. On je napravio četvrto vreme u Cliu, a ja treće u Twingu. Mladen je odlično startovao, ali se nažalost u gužvi okrenuo na izlazu iz krvine i ostao na sred staze. Jedva je izbegao da ga dvadeset autombila ne udari koji su bili iza njega. Nastavio je trku i nadoknađivao zaostatak iz kruga u krug, ali mu je nažalost u završnici trke pukla prednja leva guma i nakon toga je odustao. Ja sam u Twingu startovao dobro i u prvim krugovima sam bio na braniku sa druga dva takmičara koji su imali prvu i drugu startnu poziciju. I u trećem krugu kada su naš najbrži u diviziji obilazili prvi put pošto su mnogo velike razlike u performansama automobila, dobio sam jači udarac od jednog klia u prednji desni točak nakon čega sam video da mi je prednji trap poremećen skroz i nakon toga maksimum koji sam mogao da izvučem je bilo šesto mesto.“ – završava Uroš Brkić.

 

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video