Ukradeno 60 trofeja iz Red Bullovih prostorija

Maskirani lopovi su u petak uveče provalili u Red Bullovu fabriku u Milton Keynesu i ukrali preko 60 trofeja! Policija u svom izvještaju navodi kako je u provali učestvovalo čak šest osoba koje su SUV vozilom probili ulazna vrata fabrike. Nakon krađe, nestali su u nepoznatom smeru.

U Red Bullu su šokirani događajem, jer trofeji, čijom prodajom se ne može ostvariti velika finansijska dobit, za njih su imali veliku sentimentalnu vrednost. Prikupljali su ih od kada su ušli u Formulu 1 2005. godine.

„Osim što smo zaprepašćeni agresivnošću koju su demonstrirali prilikom upada, zaprepašćeni smo i samom idejom da bi neko uopšte mogao ukrasti trofeje“ – izjavio je Red Bullov šef Christian Horner.

Horner tvrdi da novčana vrednost trofeja nije velika, i dodaje da su veliki broj izloženih trofeja bile  replike. Rekao je i da će njihova fabrika u budućnosti biti bolje osigurana i manje pristupačna posetiocima.

Izvor: Formulino.hr

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video