Enduro Moto trke

U Loznici otvorena Enduro sezona

Enduro kategorija moto trka u Srbiji postaje sve zastupljenija, a pored do sada voženog Xross Challenge, od ove godine se u Loznici organizuje i Hard Enduro trka pod nazivom Big War Track.

Vozači su bili poljeni u tri kateogirje – Expert, Hard i Turist.

U Expert kategoriji najbrži su bili takmičari iz Slovenije – Matoviš, Štusaj i Petelin. Međutim, glavobolje su im zadavali i takmičari iz Srbije koji su pokazali izuzetne vozne sposobnosti, te iako nisu došli do pehara u kategoriji zaslužuju pohvale.

Dušan Blagojević, nekadašnji vozač kružnih moto trka u šampionatu Srbije, bio je najbolji među domaćim takmičarima. On je pokušao da nadmaši Petelina, ali je pet minuta bilo previše da bi sustigao ovog vozača. No svakako, pokazao je ozbiljne vozačke sposobnosti koje je stekao trenirajući na Tari, gde uz nekolicinu drugih vozača odlazi gotovo svakog vikenda.

Nikola Đurić zauzeo je peto mesto u kategoriji, ispred Filipa Lilića i Branislava Đurića. Vladan Komatović zauzeo je osmu poziciju, Goran Proslušić devetu, a Miloš Živković zauzima poslednju poziciju u prvih deset. U ovoj kateogriji kroz cilj je prošlo 20 vozača, od 27 prijavljenih.

U Hard kateogirji, Rudiger Wolfgruber zauzeo je prvu poziciju, ispred Nemanje Šibalije i Igora Stojčića. Viktor Lang stigao je do četvrte pozicije uz Miloša Radojičića. Dragan Tadić bio je šesti, ispred Aleksandra Simovića, Nikice Divijaka, Ivana Živanovića i Marka Milanovića. Ovo je ujedno bila i najbrojnija klasa sa 60 motora koji su stigli do cilja od ukupno 72 koliko ih je startovalo.

U Turist klasi bilo je 17 vozača, svi su završili trku a najbrži je bio Miloš Disković, ispred Stevana Stankovića i Leona Hajdukovića.

Foto: Mirko Suka

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video