Moto trke Supermoto

U Kuli odlučeni šampioni

Najbolji vozači regiona u supermoto disciplini okupili su se ovog vikenda u Kuli kako bi odvezli poslednju trku Alpe Adria šampionata. Pored AA trke su se bodovale i za otvoreni šampionat Srbije, kao i otvoreni šampionat Slovenije.

Nakon odličnih trka voženih u subotu, takmičari su i juče ponovo izašli na stazu, ovog puta u borbi za Alpe Adria titulu. U prvoj trci najbrži je bio Anže Mlakar, ispred Andrea Tulla i Vukašina Bajića. Tine Saražin zauzeo je četvrtu poziciju u klasi SM Open, ispred Stefana Mićića.

U drugoj trci najbrži je bio Tine Saražin, koji je kroz cilj prošao ispred Marka Ukote i Anže Mlakara. Bajić je u trci dva ostao bez podijuma završivši na četvrtom mestu, ispred Tulla i Mićića.

Na kraju dana, u ukupnom poretku najbolji je bio Anže Mlakar, ispred Saražina i Ukote. Bajić je nedelju završio na poziciji četiri, ostavivši iza sebe Tulla i Mićića.

U klasi SM Amater, u prvoj trci najbrži je bio Sean Pellegrin iz Italije, ispred Bojana Blanuše i Franje Rihtera. Dario Mazalović završio je trku na četvrtoj poziciji, ispred Raguza, Tošića i Nenada Šenka.

Pellegrin je ponovio uspeh i u drugoj trci, završivši ispred Rihtera i Blanuše. Mazalović, Raguz, Tošić i Šenk ponovili su pozicije iz trke jedan. Na kraju dana pehar za prvo mesto pripao je Pellegrinu, kome su se na podijumu pridružili Rihter i Blanuša.

Titula prvaka Srbije pripala je Tine Saražinu. Drugu poziciju zauzeo je Anže Mlakar, dok je Vukašin Bajić iz Vitalon Group racing tima sezonu zavšio na trećoj poziciji u klasi SM Open. Šampion Alpe Adria kupa je Tine Saražin sa 241 osvojenim poenom, ispred Marka Ukote i Anže Mlakara. Vukašinu je treća pozicija u Alpe Adria šampionatu izmakla za samo četiri poena.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video