U Kraljevu završene kvalifikacije

Kao što smo najavili, ovog se vikenda u Kraljevu vozi druga po redu trka Otvorenog šampionata Srbije u kružnim trkama. Kao po običaju, danas su vožene kvalifikacije.

U klasi 125 SP najbrži je bio Đorđe Rakić, koji će sutra iz prvog startnog reda krenuti uz Nikolu Gajića i Dragana Miškovića. Nikola Kišprdilov zauzeo je četvrto startno vreme, ispred Bate Popovića, Aleksandra Voštinića i Uroša Živkovića.

U klasi Formula 600 najbrži je bio pobednik trke u Vršcu Peđa Isidorović. Na drugoj poziciji na startu biće Milan Lovrić, dok je treći Bojan Nikolić. Iz drugog startnog reda krenuće Nemanja Paunović, Dimitrijević i Ivan Milenković. Pozicije sedam, osam, devet i deset zauzeli su Oleg Medenica, Siniša Aćimović, Đorđe Mitić i Petar Obilić.

U klasi Formula 1000, prva pozicija pripala je Branislavu Jovanoviću, pobedniku prve trke. Miroslav Mika Stanojević kreće sa drugog startnog mesta, dok je Dejan Stojković na poziciji broj tri. Draženko Tintor krenuće sa pozicije broj četiri, na petu poziciju plasirao se Sašo Nikolov, dok je Radoslav Smiljković šesti. Marko Jelača kreće da sedme pozicije, uz Bugarčića, Simidžića i Popovića. Nenad Šećerov, Stefan Radonić, Saša Nešić, Vladimir Pribić, Dejan Krstić i Saša Bogdanov zauzeli su preostale pozicije.

U klasi 600 SSP na startu će se naći pet motocikala. Najbrži među njima bio je Nenad Stojanović Cvrle, koga slede Dalibor Miletić i Igor Arsić. Pozicije četiri i pet zauzeli su Miloš Mijailović i Đorđe Jovanović.

U klasi 1000 SST najbrži je bio Goran Stojanović Mrsi, ispred Nenada Petrovića Divljeg i Balše Jovanovića. Četvrta pozicija pripala je Saši Dudašu.

Start prve trke zakazan je za nedelju 05. jul od 13 časova, dok će se warm up voziti u prepodnevnim časovima.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video