U Kraljevu više od 80 automobila

Danas je u prostorijama medija centra UNS održana konferencija za novinare povodom održavanja poslednje kružne trke u 2015. godini. Ovog puta domaćin će biti Kraljevo i staza Beranovac.

Na početku konferencije potpisan je petogodišnji ugovor o održavanju trka na Beranovcu između Tomislava Ilića, graonačelnika Kraljeva i Dejana Čolovića, predsednika SAKSSa.

Organizatori su novinarima predočili satnicu prema kojoj će se tehnički prijem vozila odvijati u petak od 14 do 18 časova na parkingu kompanije Bagi Trans, kao i u subotu od 7 do 8 časova na samoj stazi. Tehnički prijem će biti moguće obaviti i 30 minuta kasnije uz penalizaciju od 20.000 dinara.

Početak prvih treninga planiran je za subotu od 10 časova, dok je start prve trke zakazan za isti dan u 13:30. Treninzi se u subotu voze od 10 časova, a start trke zakazan je za 14 časova. Organizatori napominju da će se zbog kraćeg trajanja dnevnog svetla, satnica u potpunosti poštovati, te da će raspored biti veoma zgusnut.

Prema rečima Gorana Toromana, sekretara SAKSSa na trci se očekuje prisustvo između 80 i 100 takmičara, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Do sada su prisustvo potvrdili vozači iz Makedonije i Crne Gore, a raduje i podatak da se u ovom trenutku više ne može iznajmiti ni jedan automobil iz klasa 1 i 2, što znači da se sva vozila spremaju za start u subotu.

Trka će biti ispraćena od strane čelnika FIA koji će dati ocenu, kako stazi, tako i organizaciji, kako bi se utvrdila mogućnost organizovanja trka Evropskog ranga na stazi Beranovac.

Staza je obnovljena sa oko 2.000 kvadratnih metara najkvalitetnijeg asfalta klase S11, koji je postavljen zarad veće sigurnosti takmičara. Zbog sigurnosti publike, posmatranje će biti moguće samo u donjem delu staze, tako da se publika ne sme penjati iznad mostića, odnosno krivine kod boksa. U slučaju da se neko od gledalaca nađe u tom delu staze, najavljeno je momentalno prekidanje trke.

Cena ulaznice za subotu i za nedelju su po 200 dinara.

Video