Kružne trke Moto trke

U Kraljevu otvorena sezona

Danas je u Kraljevu otvorena sezona moto trka na kružnim stazama. Za razliku od prethodnih godina, ovog vikenda vozi se dupla trka.

U klasi 125SP vodila se zanimljiva borba između starih znalaca, Đorđa Rakića i Nikole Gajića. Na kraju trke Gajić prvi prolazi kroz cilj, ispred Rakića i Miškovića. Uroš Živković imao je problem sa motorom te trku nije ni završio, kao ni Nikola Kišprdilov koji nije ni startovao usled povreda zadobijenih u padu tokom kvalifikacija.

U klasi 600 Formula najbrži je bio Milan Lovrić, ispred Darka Prokina i Steve Sokole. Bojan Nikolić bio je četvrti, ispred Paunovića Ristovskog i Medenice.

Srđan Gavrilović se vratio na stazu i to u klasi 10000 Formula u kojoj je trijumfovao ispred Tintora i Stojkovića. Jelača i Simidžić su se u početku borili za drugu poziciju, u na kraju kroz cilj prošli kao četvrti i peti, ispred Daniela Markovića, Bogdanovića, Nešića i Radovanovića.

Klase 600 SSP i 1000 SST vozile su zajedno, u klasi 1000 trijumfovao je Goran Stojanović, ispred Nenada Petrovića i Balše Zorića. Miloš Mijailović bio je četvrti ispred Radulovića i Dudaša.

U klasi 600 najbrži je bio Nenad Stojanović, ispred Isidorovića i Kesića.

Trojica prvoplasiranih u klasama 125 SP, 600 SSP i 1000 SST nagrađeni su gumama koje je obezbedio Moto Savez Srbije. Organizator AMK Divlji bio je na visini zadatka,tako da i sutra očekujemo dobre trke.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video