Kružne trke Moto Classic Moto trke

U Kraljevu druga trka donela nova uzbuđenja

Odluka organizatora AMKK Divlji iz Kragujevca, uz podršku Moto Saveza Srbije da u toku jednog vikenda organizuje dve trke, ispostavila se kao odlična.

Nakon odličnih subotnjih odličnih borbi u kategorijama roadrace i moto klasik, 68 motociklista izašlo je na stazu i u nedelju. Kao i prvog dana, tokom prepodneva vožene su kvalifikacije, da bi potom usledile i trke.

Prvi su na stazu izašli takmičari Moto Klasik discipline. Srđan Ostojić bio je najbrži u klasi MK50, ispred Zlatka Kostadinovića i Dragana Prokina. Dejan Pavlović osvojio je prvo mesto u klasi MK125. Borko Vranić bio je drugi, a Dragan Vasiljević treći. Najviše mesto na postolju klase Old Time pripalo je Miloradu Kreziću, dok je Marko Ilić odustao na samom početku trke usled problema sa motorom.

Divizija 2 donela je lepu trku u klasi Open Special, ali ni druge klase nisu zaostajale. Dejan Pavlović osvojio je pobedu i u ovoj klasi, ispred Nedeljka Mrdakovića i Slobodana Vasiljevića. Miroslav Grubin bio je najbrži u klasi MK500, dok su ga pratili Slobodan Krstić i Dragan Prokin. U klasi Open Special najbrži su bili gosti iz Rumunije. Ovidiu Adrian Rusu popeo se na najviši stepenik podijuma, uz Luciana Popoviciua i Iosifa Caradiova.

Posada Dragoj – Vasiljević odnela je pobedu među prikoličarima, posada Sarac – Gergely zauzela je drugo mesto, a posada Dobrić – Poznić treće.

Nakon starovremenskih motocikala, na stazu su izašli i savremeni motocikli. Drugu trku sezone otvorili su takmičari klase 600 Formula, gde je kao i prvog puta najbrži bio Milan Lovrić. Nemanja Paunović zauzeo je drugu poziciju, dok se za treću poziciju vodila borba između Steve Sokole i Stevana Dimitrijevića, koji je u poslednjem krugu uspeo da preuzem poziciju ali je ostao bez goriva te Sokola kroz cilj prolazi kao četvrtoplasirani, te nije stigao do cilja. Strahinja Kovačević zauzeo je četvrtu poziciju, a Oleg Medenica petu.

Trkom klase 1000 Formula poveo je Srđan Gavrilović, koji se posle kraće pauze vraća na stazu. Međutim nakon pobede u subotu, Gavran je u nedelju imao peh sa motorom, usled čega je bio primoran da ranije napusti stazu. U tom trnutku na čelo izbija Draženko Tintor koji se sa te pozicije nije pomerio tokom cele trke. Dejan Stojković pokušao je u par navrata da sustigne Tintora, ali neuspešno i trku završava na poziciji broj dva. Aleksandar Simidžić zauzeo je treću poziciju u trci, ispred Daniela Markovića Švajca koji je na svom zanimljivom Ducatiju kroz cilj prošao kao četvrtoplasirani. Marko Jelača, Saša Boganović i Saša Nešić vozači su koji su kroz cilj prošli za Danielom.

11412170_1614783052140488_2411033497044990067_n

U klasi 125SP iz koje će izaći neki budući šampioni, nije bilo mnogo uzbuđenja. Nikola Gajić poveo je sigurno, ispred Rakića, Miškovića i Živkovića. Bez mnogo uzbuđenja, najmlađi takmičari dolaze do poslednjeg kruga gde Rakić usled problema sa motorom gubi dve pozicije i kroz cilj prolazi kao četvrti. Živković, koga je u subotu izdao motor, uspeo je da sredi kvar te na trci obilazi Miškovića i kroz cilj prolazi kao drugoplasirani, dok je pobednik Nikola Gajić koji tokom cele trke nije bio ugrožen.

11027125_1614783468807113_5123474221094584488_n

Poslednji na stazu izašli su najbrži. Klase 600 SSP i 1000 SST vozile su zajedno. Goran Stojanović Mrsi vodio je tokom cele trke. Nenad Petrović Šone u nekoliko navrata pokušao je da ugrozi Mrsija, ali tokom druge polovine trke Šone popušta i trku završava na sigurnom drugom mestu. Nakon što je trka prekinuta tri kruga pre kraja, usled pada Balše Zorića, kao treći kroz cilj prolazi Miloš Mijailović. Dejan Radulović bio je četvrti U klasi 600 SSP Nenad Stojanović Cvrle bio je prvi, ispred Peđe Isidorovića koji tokom druge trke nije u potpunosti mogao da isprati tempo. Veljko Kesić koji je iz klase 600 Formula prešao u SSP osvojio je treću poziciju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video