Moto cross Moto trke

U Horgošu otvorena motokros sezona

Danas se u Horgošu vozi prva motokros trka koja se boduje za šampionat Srbije. Na startu se pojavilo više od 60 vozača.

U klasi MX65, u prvoj trci pobedio je Bence Pergel. Na drugom stepeniku podijuma našao se Aleksa Milosavljević. Petar Rajević završio je trku na trećoj poziciji, ispred Filipa Rajevića.

Miodrag Stanojević bio je najbrži u prvoj trci klase MX85. Na poziciji dva našao se Janko Railić, dok je jedna dama – Teodora Radojčić zauzela treće mesto. Milić Zimonjić bio je četvrti, Richard Gere peti.

U MXB kategoriji Alex Varadi osvojio je prvo mesto, ispred Noela Kovača i Nemanje Petrića. Ova klasa broji čak 24 vozača što je čini najbrojnijoj u Horgošu.

MX3 i MXSvozili su zajedno. Dragiša Stanković, Miodrag Vesković i Miroslav Radosavljević osvojili su prve tri pozicije u klasi MXS. MX3 osvojio je Viktor Lang, ispred Gabora Sagmajstera i Predraga Radovića.

Mark Pergel osvojio je prvu trku klase MX2. Mladen Stanojević osvojio je drugu poziciju, ispred Davida Veđeleka. U MX1 klasi pobedu je odneo Branko Antić. Druga je pozicija pripala Dariu Cerkezu, dok je treći bio Richard Sagmajster.

Foto: Plumrace

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video