U čast jubileja Coronel okićen zlatnim lovorom

U čast 25-godišnjice trkačke karijere, koju će Tom Coronel proslaviti u Makauu, holandska trobojka na njegovom „Chevrolet RML Cruzu“ dobija i dodatak – zlatni lovorov venac koji poručuje da je vozač za volanom auta #4 proveo četvrt veka u auto-sportu.

„Nema boljeg mesta od Makaua da proslavim svoju trkačku 25-godišnjicu“, kaže Holanđanin. „To je moja omiljena staza, za nju me veže mnogo lepih uspomena i zato smo na automobilu izveli nešto posebno“.

Tom je trkanjem počeo da se bavi 1990. godine u Holandskom Sitroen AX kupu, a u karijeri se takmičio u različitim turing, GT i formula serijama. U trkama jednoseda, prošao je kroz Formulu Ford, Formulu 3, Formulu Nipon i stigao do test vožnje u Formuli 1. Na 24 časa Le Mana startovao je deset puta, proveo je tri godine u Japanskom GT šampionatu, tri sezone nastupao je u Evropskom prvenstvu turing automobila, dok je u WTCC-u aktivan od prvog dana.

U proteklih devet WTCC sezona osvojio je dva Jokohama trofeja i pobedio na četiri trke u apsolutnom poretku.

„WTCC je moja omiljena kategorija i cilj mi je da ostanem u njoj i 2015. Naravno, kao privatniku sve mi je teže i teže, ali imam sreće da sam tokom godina stekao mnogo lojalnih partnera i nadam se da možemo da sklopimo finansijski paket i za iduću godinu. Međutim, sada je u centru pažnje Makau – nadam se jednom sjajnom vikendu, kojim bismo završili sezonu“, ističe 42-godišnji trkač iz Nardena.

Uoči poslednjeg takmičarskog vikenda WTCC sezone, Tom Coronel se sa 148 poena nalazi na sedmom mestu u plasmanu vozača. Za Tarkvinijem zaostaje 19 bodova, dok svom timskom kolegi Tomu Čiltonu beži samo četiri poena.

Tom Coronel

Serbiaring

Serbiaring je internet portal koji se bavi auto-trkama na kružnim stazama, sa posebnim akcentom na domaće trkače na internacionalnoj sceni i detaljnim pregledom WTCC i ETCC trka kroz izveštaje, intervjue i autorske tekstove.

Video