Moto cross Moto trke

U Brusu je vožena motocross trka

Proteklog vikenda je u Brusu vožena poslednaj trka sezone motocross šampionata Srbije koja je odlučila šampione. Vozači su vozili po dve trke u svakoj od pet divizija, podeljeni u sedam klasa – ATV, MX1, MX2, MX3, MX65, MX85 i MXB.

U klasi ATV učestvovalo je svega troje takmičara, a obe pobede otišle su porodici Baliž. U prvoj trci pobedio je Laslo, dok je Aleksa bio najbrži u drugoj trci. Na najniži stepenik pobedničkog postolja dva puta se peo Žolt Nađ sa svojom Yamahom.

Klase MX1 i MX2 vozile su zajedno zbog malog broja učesnika. U klasi MX1 duplu pobedu je ostvario lokalni heroj Branko Antić koji je kroz cilj oba puta prošao ispred Bence Česara iz Mađarske, koji je sa sedam poena prednosti nad Antićem šampion Srbije u klasi MX1. Vlade Rajević iz Čačka završio je prvu trku na trećoj poziciji, dok se u drugoj trci postolja dokopao Duško Paunovič na Kawasakiju. Tamaš Česar je bio dominantan u obe trke MX2 klase,Mladen Stanojević je na Yamahi stigao do druge pozicije u prvoj trci, dok je treći kroz cilj prošao Nenad Jeremić iz Saghmeister tima. U drugoj trci na postolje su se pored Česara popeli lokalni vozač Miroljub Cvetković na Suzukiju i Nenad Jeremić na Yamahi.

MX3 klasa, je uz klasu MXB, bila je najbrojnija ovog vikenda, a Gabor Saghmeister na KTM-u je odneo duplu pobedu u Brusu. Miroslav Hristov, gost iz Bugarske, popeo se na drugi stepenik pobedničkog postolja prve trke, dok je treći kroz cilj prošao Zoltan Molnar iz Hell Racing tima. U drugoj trci Hristov i Molnar su zamenili uloge, tako da je pehar za drugo mesto otišao Molnaru, dok je treće mesto zauzeo Hristov.

Klase MX65 i MX85 vozile su zajedno, a Milić Zimonjić o kome smo već pisali je bio dominantan u obe trke klase MX65. Zanimljivo je da je u obe trke bio identičan plasman, tako da su se iza Zimonjića našli Veljko Krsmanović, Strahinja Kalamković, Aleksa Milosavljević i Filip Rajević. Klasu MX85 vozilo je tri vozača, u prvoj trci na podijumu su bili Miodrag Stanojević. Miloš Radulović i Janko Railić. U drugoj trci kroz cilj nije prošao Miloš Radulović, tako da su se na pobedničkom postolju našla samo dva dečaka – Miodrag Stanojević na prvom i Janko Railić na drugom mestu.

Na startu klase MXB našlo se čak 10 vozača među među kojima je oba puta najbrži bio Slobodan Jablanović na Yamahi. Branko Filipović iz Primoto tima je na svom KTMu dva puta došao do drugog mesta. Treće mesto u prvoj trci ostvario je Nemanja Vemić, dok se Franjo Rihter popeo na najniži stepenik pobedničkog postolja u drugoj trci.

Šampione Otvorenog šampionata Srbije u Moto cross disciplini objavićemo kada Moto savez Srbije zvanično objavi liste sa bodovima ostvarenim tokom sezone.

 

Foto: Plumrace Arhiva

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video