U Aragonu se završava rookie kup

Vreme je da vozači Red Bull MotoGP Rookies Cup završe 2014, sezonu sa dve trke trke na Motorlan Aragon ovog vikenda.

Šampion je gotovo sigurno Jorge Martin, 16-godišnji Španac koji vodi sa 44 poena prednosti i potrebno mu je svega jedno deseto mesto na jednoj od predstojećih trka da bi osigurao trofej.

Jedina osoba koja ima matematičke šanse da osvoji titulu i nagradu, KTM sportski motor, pored Martina je njegov zemljak 17-godišnji Joan Mir koji bi trebao da pobedi u obe trke i nada se Martinovom neuspehu.

Martin će nastupati oprezno na trci broj 1, ali se to ne može reći i za ostala 22 vozača koja će sesti na svoje KTM RC 250 Rs motore.

Stefano Manzi 15-godišnji Italijan nakon pobede u Misanu ima sve šanse da svojoj prvoj pobedi u kupu doda još jednu ili dve u svojoj trećoj sezoni.

Soushi Mihara 15-godišnji Japanac, Toprak Razgatlıoğlu 17-godišnji Turčin kog smo gledali u Batajnici i Bo Bendsneyder Holanđanin takođe su osvajali trke ove sezone i to ponovo mogu učiniti. Setite se samo poslednjeg kruga u Aragonu prošle godine kada je Razgatlıoğlu zamalo oteo pobedu munjevitom vožnjom.

Manuel Pagliani 18-godišnji Italijan bio je drugi u Misanu, što je njegova četvrta završena trka na drugoj poziciji. Prošlo je dvanaest meseci od njegove prve pobede u Misanu 2013 i on je frustriran kao što je bio i Manzi.

Među početnicima kojima je ovo prva godina jedino Bendsneyder ima pobedu ali i to se može promeniti sa Fabio Di Giannantoniom, 15-godišnjim Italijanom koji je do sada bio najbliži pobedi, koju mu je u poslednjoj krivini druge trke u Brnu oteo Mir.

Nažalost Jaume Masia se neće takmičiti jer se 13-godišnji Španac oporavlja se od povrede članka. Jedino se u Jerezu na starnom pravcu našlo svih 24 vozača u Red Bull MotoGP Rookies Cup za 2014. godinu, 3. i 4. maja ali od tada smo imali 12 trka i oni su mnogo naučili.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video