Moto trke World SBK

U 2016. godini će se WSBK trke voziti i subotom

Juče se zasedala WSBK komisija koja je nakon razgovora sa čelnicima timova, proizvođača i dobavljača, odlučila da za 2016. godinu pomeri dobro poznati raspored WSBK vikenda. Prva SBK trka se sa nedelje ujutru seli na subotu popodne, a kvalifikacije na subotu prepodne.

Prema novom rasporedu, u petak se ništa neće menjati i ovog dana se voze dva slobodna treninga, kao i do sada. Subota je pretrpela najviše promena. FP3 koji se ne meri za kvalfikacije pomeren je kasnije i skaraćen na 15 minuta. Superpole će se voziti subotom od 10:30 ujutru, a Supersport vozači će od 2016. godine takođe primenjivati Superpole princip kvalifikacija.

Prva WSBK trka voziće se u subotu od 13 časova po lokalnom vremenu, a trka dva nedeljom u istom terminu.

Cilj promena je da se u budućnosti ljubitelji brzine vrate na staze, te da uz dosta fleksibilniji program počnu redovnije da prate WSBK trke koje su se do sada prikazivale u „zbijenom“ formatu.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video