Tuženi inženjer Mercedesa ne prelazi u Ferrari

Inženjer Mercedesa, Benjamin Hoyle, optužen za krađu podataka, neće biti zaposlen u Ferrariju. Italijanski tim, izjavio je da bivšem radniku Mercedesa nije ponuđen ugovor i da im se on neće priključiti u skorije vreme.

Hoyle je imao ugovor sa Mercdesom do kraja ove godine, ipak, saznavši da je određene podatke ukrao odmah je dobio otkaz. Nemački proizvođač protiv njega je podigao tužbu, sumnjajući da će sa tim informacijama, preći u Ferrari. Ipak, oni su ovo demantovali.

“ Bilo je usmenih pregovora, ali nije sklopljen ugovor. Hoyle nam se neće priključiti u skorijoj budućnosti. Nije istina da je bio na korak od priključivanja našem timu. Ono što je on uradio, tiče se isključivo njega i proizvođača za koji je radio. Mi u ovo nismo umešani. “

Hoyle je nakon što je u maju izrazio želju da se povuče iz Mercedesa, prebačen na radno mesto koje je imalo manji kontakt sa poverljivim informacijama.

Mercedes tužbom želi da vrati ukradene dokumente i podatke kako bi zaštitili intelektualnu svojinu, plaćanje svojih pravnih naknada i izbori zabranu Benjaminu da se pridruži bilo kom timu Formule 1, barem do kraja sezone 2016. .

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video